Jeruzalem is een Zuid-Afrikaanse gospelbeat welke een jaar geleden online werd gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG, en over de hele wereld viraal is gegaan als 'het corona-lied'.

Op sociale media zijn mensen aangespoord om de dansuitdaging te doen als een manier om eenheid te tonen in de strijd tegen de coronapandemie. De eenvoudige dansroutine heeft gezorgd voor een opzwepende soundtrack in moeilijke tijden. De uitdaging is bedoeld om ons te verenigen ondanks onze verdeeldheid en misverstanden. Video clips van dansers, waar onder nonnen, verpleegsters, bouwvakkers, politieagenten en obers over de hele wereld worden online gezet.

Emotionele video's van gezondheidswerkers over de hele wereld zijn een bron van hoop geworden voor patiënten die vechten tegen covid-19, terwijl sommige landen een tweede golf van besmetting meemaken.

Voor ons als Sibusiso is het niet alleen een verbindende factor en hoop in tijden van de pandemie, maar in heel ons werk voor mensen met een handicap. We hebben te maken met een moeilijke, verwaarloosde groep en we moeten alle ouders eraan herinneren dat we hier samen in zitten, elke dag, en dat er hoop is op een betere toekomst voor elk kind en elk gezin.

“We kunnen het omdat u het mogelijk maakt!”.